Motor

Trending:


Tesla Model 3 stort steg nærmere årets mest populære bil

November-statistikken for nybiler er klar. Den viser at Tesla Model 3 dro fra i kampen om å være den mest solgte nybilen, og har et stort forsprang når kun desember gjenstår. Før årets to siste måneder var det kun to biler som kunne hente igjen Model 3 på toppen av registreringslisten til Opplysningsrådet for veitrafikken […] Innlegget Tesla Model 3 stort steg nærmere årets mest populære bil dukket først opp på Bil24.no.


Norske pass og førerkort til salgs på det mørke nettet: - Vanskelig å forhindre

Et pass solgt på det mørke nettet dro en uskyldig mann inn i Lørenskog-saken. Fortsatt ligger det tusenvis av ID-dokumenter, også norske pass, til salgs på disse markedsplassene.


LOs skoleforbund krever gult nivå i skoler og barnehager

Skolenes landsforbund krever at trafikklysmodellen i skoler og barnehager kommer tilbake, mens Utdanningsforbundet mener det er myndighetene som må vurdere det.


En Yaris-basert Mazda 2

Med litt hjelp av vennen Toyota kan Mazda nå presentere en ny modell, en Mazda 2 Hybrid. Nå er Mazda 2 langt fra en ny modell, ei heller laget med hjelp av Toyota. For dette er arvtakeren til Mazda 121 som kom allerede i 2002, og dagens 3. generasjon var klar i 2014. Denne produseres […] Innlegget En Yaris-basert Mazda 2 dukket først opp på Bil24.no.


Helelektriske BMW i7 testes til det ytterste under polarsirkelen

Prototypene til verdens første helelektriske luksussedan testes nå til det ytterste for å finjustere drivlinje, dynamikk og komfort under forhold som mange nordmenn vil kjenne seg igjen i.


Black Badge Ghost: 600 hestekrefter og prislapp som skremmer

Aldri har en fabrikkny Rolls-Royce sett tøffere ut. Black Badge Ghost, som koster fra 4,7 millioner kroner, er skapt for de som tør å skille seg ut.


Trafikkaos ved Tvedestrand

Et vogntog med motorstans førte til kilometerlang kø på E18 ved Tvedestrand. Vogntoget er nå fjernet, men det er vanskelige kjøreforhold.


Hadde bilen i én uke – så kom sjokk-regningen

Reparasjonen koster like mye som bilen. Hva gjør du da?


Mann dømt for uaktsomt drap for å ha stoppet på E16 for å ta bilde av julelys

En mann er dømt for uaktsomt drap for å ha stoppet på E16 for å ta bilde av julebelysning i Flåm. En kvinne døde da bilen hennes krasjet inn i mannens bil.


Lange køer ved teststasjonen på Svinesund

Det var fredag formiddag lange køer ved grensestasjonen på Svinesund ettersom alle reisende må teste seg for koronavirus og omikronsmitte ved innreise.


Norge tjuvstarter utleveringene av BMW i4

BMW i4 er ikke på plass før i februar. Men det er globalt, for i Norge vil noen kunder få seg en skikkelig førjulsgave. Vi kan være relativt sikre på at 2021 blir det aller siste året hvor den mestselgende nye BMW-modellen i Norge også kommer med en bensinmotor under panseret. Dette blir nemlig BMW […] Innlegget Norge tjuvstarter utleveringene av BMW i4 dukket først opp på Bil24.no.


De tilbyr å trimme bilen din – men har ikke lov til å gjøre det

Statens vegvesen følger nøye med.


Holger er fortvilet: – Ingen vil kjøpe bilen min

Nå er overgangen til elbil utsatt.


Volvos nye konsernsøster har levert sine første biler

Zeekr er rekord-effektive. Så sent som i april presenterte de seg selv med et lovende elbil-konsept, og allerede nå har de levert ut et par tusen biler av produksjonsutgaven. Den kinesiske Geely-gruppen er en skikkelig tungvekter innen bilsektoren, og eier en rekke merker. Dette inkluderer Volvo Cars, Polestar, Lotus, Geely Auto, Lynk & Co, Geometry, […] Innlegget Volvos nye konsernsøster har levert sine første biler dukket først opp på Bil24.no.


Iskald test for kommende BMW i7

Ja, BMW har på gang en elbil i 7-serien. Og ja, den skal takle iskalde norske forhold, den og. Vi har slått opp Arjeplog, administrasjonssenter i Norbotten (Sverige), 426 meter over havet, hos Yr.no. Dette er som kjent en side som viser været på stort sett alle plassene i verden, men vi har ikke tenkt […] Innlegget Iskald test for kommende BMW i7 dukket først opp på Bil24.no.


Mange hundre tilbyr chip-tuning uten å være godkjent

Jakten på useriøse biltrimmere fortsetter, og bileiere som er uforsiktig kan risikere at bilen blir avskiltet. At chiptuning i Norge er god business viser et raskt søk på Google. Ikke bare kommer det opp millioner av treff, men også de fire øverste er såkalte betalte treff. Det er altså så mye penger i dette at […] Innlegget Mange hundre tilbyr chip-tuning uten å være godkjent dukket først opp på Bil24.no.


Getaround: - Del en bil hjem til jul

Økt etterspørsel etter bildeling i julen


Mercedes og Stellantis satser på banebrytende batterier

Gigantene Daimler og Stellantis slår følge med Nissan i en fornyet satsting på neste generasjons batterier for elbiler. En av grunnen til at Toyota har havnet litt bakpå når det kommer til elbiler, er batteriene. De mente nemlig at dagens litium-ion-batterier ikke var spesielt godt egnet for å lage effektive elbiler, og de vet jo […] Innlegget Mercedes og Stellantis satser på banebrytende batterier dukket først opp på Bil24.no.


Drastisk grep: Vil gjøre bensin og diesel 5 kroner billigere per liter

FrP foreslår krisepakke.


Rekordhøyt salg av elbiler i Norge

Aldri før har det blitt solgt over 100.000 nye elbiler i løpet av et år. Milepælen ble nådd onsdag 1. desember.


Trafikkaos ved Tvedestrand – vogntog sperrer E18

Et vogntog med motorstans førte til kilometerlang kø på E18 ved Tvedestrand. Vogntoget er nå fjernet, men det er vanskelige kjøreforhold.


Når Porsche blir kunst

Vi kan garantere at du aldri har sett en samling Porsche-biler som disse. For her er det alt fra en psykedelisk rockestjerne i form av en 356 til en fabelaktig blomsteraktig Taycan. Ah, Porsche. Faktisk har dette vært drømmebilen i 121 år, så her kommer til og med merker som Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce eller hvem […] Innlegget Når Porsche blir kunst dukket først opp på Bil24.no.


Kvinnen i 80-årene «glemte» noe viktig – dermed røk førerkortet

UP skrev ut flere hundre bøter i fjor.


Gran Turismo 7-gameplay tar oss gjennom Deep Forest Raceway

Med sine vakre skogsområder, langstrekker og tuneller ble Deep Forest Raceway raskt en favoritt for mange Gran Turismo-spillere, så det er ikke rart at banen har dukket opp flere ganger i serien. Gran Turismo 7 blir enda et eksempel på det. Polyphony har nå gitt oss en omtrent to minutter langt gameplayvideo fra Gran Turismo 7 som viser hvor god både grafikken og lyden er mens man kjører gjennom denne nye utgaven av Deep Forest Raceway.


Polestar gir oss en titt på den første SUV-modellen

Polestar 3 blir «made in the USA» og merkets aller første SUV-modell, og skal komme til neste år. Det er kanskje ikke alle som har fått det med seg, men Polestar er barnet til Volvo Cars. Bakgrunnen er at Volvo og deres eiere, Geely-gruppen, ville lage et elektrisk og litt mer sportslig og luksuriøst merke. […] Innlegget Polestar gir oss en titt på den første SUV-modellen dukket først opp på Bil24.no.


Renault erstatter Kadjar med Austral

Ny SUV-modell på gang, og nei, det er ikke en elbil. Renault er ikke bare opptatt av lage biler som flest mulig kan bruke, men de vil rett og slett lage biler for alle. Dermed strekker bilene seg fra den lille og rare Renault Twizy som måler 2,34 meter i lengden til den 4,86 meter […] Innlegget Renault erstatter Kadjar med Austral dukket først opp på Bil24.no.


Iskald test: Blir drømmebil for mange norske kjøpere

BMW i7 går rett i strupen på Mercedes.


Slakter kontrollørene etter dette: – Helt uakseptabelt

Tirsdag morgen var det billettkontroll på T-banens linje to i Oslo. Kontrollørenes munnbindbruk får en Nettavisen-leser til å reagere.


Lange køer for smittetest ved innreise til Norge

Det var fredag lange køer ved grensepasseringene på Svinesund og Gardermoen ettersom alle reisende må teste seg for koronavirus og omikronsmitte ved innreise.


Rekord: 100.000 solgte elbiler hittil i år!

1. desember nådde Norge en artig milepæl i elbilsatsingen. Aldri før er det solgt over 100 000 nye elbiler i løpet av et år. Elbilforeningen jubler over rekorden.


Lexus pirrer med sin første rene elbilmodell

Først viste Toyota fram sin kommende elbilmodell, bZ4X, så fulgte Lexus opp med tre pirre-bilder samt en kort video av sin første rene elbilmodell, RZ. Toyota-konsernets første elbil var ikke en fra Toyota. Nei, det litt mer luksuriøse dattermerket Lexus slo faktisk modermerket i det kappløpet. Den første elbilen fra Toyota-gruppen var nemlig Lexus UX […] Innlegget Lexus pirrer med sin første rene elbilmodell dukket først opp på Bil24.no.


Aldri før har så få mistet livet i november-trafikken

2021 ligger an til å bli historiens beste år når det kommer til antall trafikkdrepte. Norge leder ikke kun an når det kommer til overgangen til elbiler, men vi har også tatt lederrollen når det kommer til trafikkdrepte. Norge og stadig flere bilmerker har nå en visjon om null drepte i trafikken, men dit er […] Innlegget Aldri før har så få mistet livet i november-trafikken dukket først opp på Bil24.no.


«Norsk» Packard med fascinerende historie

Harald Nissen-Lies Packard ble privatsjåførkjørt for fru Laura Langaard og levde senere et hardt liv som både hotellvogn og brøytebil på Ål.


UP reddet dagen – med engangshanske og litt kaffe

Slik kan du også tine en frossen dørlås.


Kun 80 døde på norske veier i år - laveste tall noen gang

Til sammen har 80 personer mistet livet i trafikken på norske veier hittil i år. Det er tre færre enn til samme tid i fjor og det laveste tallet noensinne.


Gartneri på Jæren sier opp 15 ansatte på grunn av høy strømpris

15 gartneriarbeidere har mistet jobben og 17 er permittert på Wiik Gartneri på Jæren på grunn av den høye strømprisen.


En ny Opel Astra stasjonsvogn

Opel løfter nå det nye Astra-designet over til stasjonsvogn-kategorien, og viser fram den helt nye Astra Sports Tourer. Tyske Opel er langt fra ukjent med kompakte stasjonsvogner, for dette er noe de har holdt på med siden Kadettens glade dager. Den legendariske modellen ble introdusert så langt tilbake som i 1936, men de Kadett-modellene de […] Innlegget En ny Opel Astra stasjonsvogn dukket først opp på Bil24.no.


SUV-utgaven av Corolla nærmer seg

Ja, gamle ærverdige Toyota Corolla er også tilgjengelig som en SUV. Eller, snart blir den det. Først Yarisen, så Corollaen. For i sommer åpnet Toyota Norge for den litt mer høyreiste Yaris Cross, og nå følger Corolla i hjulsporene. Eller, Corolla Cross har faktisk vært på plass en stund allerede. I fjor sommer ble nemlig […] Innlegget SUV-utgaven av Corolla nærmer seg dukket først opp på Bil24.no.


Bertel O. Steen: Har overtatt Fiat, Alfa Romeo og Jeep i Norge

Fra og med 1. desember 2021 har Bertel O. Steen overtatt importen av bilmerkene Fiat, Alfa Romeo og Jeep til Norge.


Enighet om Oslo-budsjettet - disse får dyrere parkering

Nå er det elbilenes tur til å betale mer for parkering i Oslo.


Ny importør for Fiat, Alfa Romeo og Jeep

1. desember overtok Bertel O. Steen importen av bilmerkene Alfa Romeo, Fiat og Jeep til Norge. ‒ Vi er glade for å få Fiat, Alfa Romeo og Jeep inn i konsernet, og tilby våre kunder enda flere tradisjonsrike bilmerker i den brede modellporteføljen vi har i Bertel O. Steen, sier konsernsjef Harald Frigstad. Den norske […] Innlegget Ny importør for Fiat, Alfa Romeo og Jeep dukket først opp på Bil24.no.


Her kommer de første – dette er en knallsuksess i Norge

BMW har aldri signert flere kontrakter.


3. desember: Den store julekollisjonsdagen

Du trodde kanskje den verste krasjedagen var like før julaften? Tro om igjen.


Omikronsmitte trolig påvist i Stange

En person med tilknytning til innreise fra et sørafrikansk land er høyst sannsynlig smittet med omikronvarianten av koronaviruset, melder Hamar Arbeiderblad.


Elbilen Toyota bZ4X kan snart reserveres

Det meste er allerede kjent rundt Toyotas aller første rene elbilmodell, bZ4X, men nå får vi vite alt ‒ minus pris. Dette inkluderer et svært smart varmesystem som kalde nordmenn bør sette pris på. Tilbake i oktober hadde Toyotas første rene elbil, bZ4X, verdenspremiere. En slik innebærer selvsagt et innblikk i mange av detaljene rundt […] Innlegget Elbilen Toyota bZ4X kan snart reserveres dukket først opp på Bil24.no.


Ambulansehelikoptre i normal drift igjen i løpet av uka

Allerede tirsdag kan luftambulansehelikopteret på Lørenskog fly i snøvær igjen, og resten av helikoptrene skal settes i drift igjen i løpet av uka.


Top Gear har plukket sine favoritter

Top Gears årets bil-priser skiller seg litt fra andre, og nå har de plukket ut 19 biler som fortjener skryt. Verdens mest kjente bilprogram må selvsagt også ha sin egen årets bil-pris, og de må, selvsagt, gjøre det på sin egen måte. Riktignok har også Top Gear en del «vanlige» kategorier, som for eksempel årets […] Innlegget Top Gear har plukket sine favoritter dukket først opp på Bil24.no.


DS 9 med ny motor og bedre el-rekkevidde

DS Automobiles har oppgradert DS 9 E-Tense 250-utgaven, noe som betyr mer krefter og lengre elektrisk rekkevidde. Her hjemme handler det mye om elbilen DS 3 Crossback når det kommer til det litt mer luksuriøse merket til Citroën, mens DS Norge tilbyr også flere ladbare hybrider. En av disse er DS 9-modellen, en ganske stor […] Innlegget DS 9 med ny motor og bedre el-rekkevidde dukket først opp på Bil24.no.


Nå får mange bileiere et problem

Men heldigvis er det enkelt å unngå det.


Svanemerket: Riktig stearinlys kan være viktig klimatiltak

Dersom alle nordmenn kun brukte svanemerkede stearinlys, kunne man kuttet like mye CO2-utslipp som fra 37.000 bensinbiler, ifølge Svanemerket.